فرصت طلبی افراد عیاش در خواستگاری
بسم الله الرحمن الرحیم
فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام را تسلیت عرض می کنم .
در ضمن به همین مناسبت مجلس سوگواری برگزار شده است که زمان و جزئیات مجلس در پست قبلی قرار داده شده ...از کلیه ی دوستان دعوت می شود که در این مراسم شرکت نمایند .
و اما ادامه مطلب گذشته ...
در صورتی که اجازه شرعی باشد آیا با این دیدار و گفتگوها ، ممکن نیست عده ای فرصت طلب و عیاش آبروی دیگری را بریزند؟
سخن ما در مورد افرادی است که در صدد ایجاد زندگی می باشند و اگرچه ممکن است عده ای فرصت طلب و خیانت پیشه باشند و بخواهند از این سنت نیکو سوء استفاده نمایند و ما منکر این قضیه نیستیم اما اصولاً هر خانواده ای به هر کسی در ابتدا این اجازه را نمی دهد که دختر دلبندش با نامحرم روبرو شود .
پدر و مادر هر دختری اگرچه در را به روی میهمان باز می گذارند اما چنین نیست که با یک سلام و علیک بگویند : " این اتاق !!، ما اجازه می دهیم این دو جوان همدیگر را ببینند و صحبت کنند " .
بلکه والدین با بررسی های لازم وقتی اطمینان پیدا کردند که خواستگار ، تصمیم جدی برای ازدواج دارد – البته بعد از طی مقدمات – امکان دیدار این دو جوان را فراهم می نمایند . حال در چنین شرایطی " دختر" لازم نیست که فوراً " بله " را بگوید و یا بلافاصله پسر بگوید " این همان زن مورد علاقه ام می باشد . " اصولاً فلسفه این دیدار و گفتگو برای این است که اگر همدیگر را نخواستند اعلام کنند تا اینکه پشیمانی غیر قابل جبرانی پیش نیاید .
بله بعد ار دیدار اگر همدیگر را پسندیدند و تحقیقات نیز مثبت بود در این صورت وصلت این دو زوج مطلوب بوده ومبارک است . اما اگر یکی از این دو همدیگر را نپسندیدند باید این مجلس به طور امانت حفظ شود یعنی ، نه خانواده ی دختر و نه خانواده ی پسر چیزی در این خصوص فاش نکنند مثل اینکه از اول همدیگر را ندیدند . و اگر خدئای نا کرده بخواهند عیوب یکدیگر را به مردم بگویند مرتکب گناه کبیره غیبت شده و این گناه تا صاحبش نبخشد بخشودنی نیست اگرچه تمام اعمال خوب را هم انجام داده باشد .
تذکر :
تذکر این نکته را ضروری می دانم و آن اینکه خانواده های محترم قبل از اینکه امکان دیدار را فراهم کنند یک بررسی از خانواده ی خواستگار داشته باشند تا ان شاء الله این سوء استفاده ها اتفاق نیفتد .